نایب رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل گفت: ابتدا ورود هیئت حمایت از صنایع، با برخی از شائبه‌ها روبه‌رو بود اما ورود این هیئت برای پیشبرد فعالیت‌های کارخانجات کمک شایانی به حل مشکلات اساسی کارخانجات نمود.

به گزارش تایماز نیوز/ بهنام پیرموذن در جلسه ای با حضور علی‌حسین رعیتی‌فرد، معاون روابط کار وزارت کار ، مدیران اجرایی کارخانجات سبلان پارچه اردبیل ، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هیئت همراه اظهار داشت: از حمایت‌های دکتر رعیتی‌فرد معاون روابط کار وزارت کار در هشت سال فعالیت هیئت حمایت از صنایع قدر دانی می کنم
وی ضمن اشاره به اقدامات خوب مدیریت جدید سبلان پارچه نیز گفت: صنعتی بودن استاندار اردبیل یکی از دلایل ورود هیئت حمایت از صنایع در این کارخانجات بوده که با تلاش‌های به عمل آمده، این کارخانجات مورد حمایت و تحت پوشش قرار گرفت و خوشبختانه با حداقل‌ترین هزینه‌ها این کارخانجات احیا شد.
پیرموذن افزود: همکاری و مشارکت صنفی با ۶۰۰ پرسنل کف خیابان و بیش از ۳۰۰ نفر پرسنل ترک کار شورای تامین را تحت فشار قرار داد و به همین منظور تمهیدات لازم برای سرمایه‌گذاری به عنوان سرمایه‌گذار کارخانجات طبق مزایده و شرایط مساعدتر انجام یافت.
به گفته وی سرمایه در گردش، پرداخت حقوق، مالیات و سودماهانه چند میلیارد تومانی برای بازگشت کارگران به کارخانجات انجام یافت که در حال حاضر با دعوت به کار کارگران اخراج شده در ۶ ماه گذشته این مشکل تا حد امکان در کم‌ترین زمان ممکن برطرف شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: هم‌اکنون براساس قانون، بانک تجارت در حال تملک کارخانجات است که در مجموع از هشت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای کارخانه قیمت مصوب اعلام شده و مابقی نیز در هوا است.
وی افزود: در صورتی که بانک تجارت با مدارک تملک نیز پای کار بیاید بایستی نسبت به عدم توقف کارخانه و بازسازی مجدد اقدامات لازم را انجام دهد تا شورای تامین شرایط لازم را از هیئت حمایت و درخواست بازگرداندن اعتبارات به خزانه را بکند که به نظر بنده امکان‌پذیر نخواهد بود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: از طرفی برای تحقق این مهم ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است که باید بانک تجارت آن را پرداخت نماید ولی به دلایل مختلف این اقدام شدنی نخواهد بود و به همین منظور نباید اجازه دهیم مدیریت کارخانه براساس دیدگاه بانک ادامه یابد چرا که این اقدام نگران کننده و به ضرر کارگران خواهد بود.
پیرموذن خاطرنشان کرد: روش کار برای حل مشکلات موجود در این زمینه باید به گونه‌ای باشد تا از ظرفیت سرمایه‌گذاران بیشتری بهره‌گیری شود چرا که برخی کارشکنی‌ها و عدم هماهنگی‌ها از سوی سرمایه‌گذار قابل مشاهده است.
به گفته پیرموذن سبلان پارچه در حال حاضر در ید اختیار دولت است و تاکنون استاندار به همراه هیئت حمایت از صنایع به دنبال حل مشکلات هستند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: به لحاظ عدم اهلیت و مدیریت بدهی، شرایط به حدی رسیده که جبران‌ناپذیر شده و مشکلات به چندین برابر افزایش یافته است، ولی همیشه هیئت حمایت از صنایع در تلاش است تا کارخانه از کار نیفتاده و روی پای خود بایستد.
وی گفت: ارائه تسهیلات سرمایه‌گذاری در این مجموعه باید راه بهتری برای خود پیدا کند، واحدها به چندین سرمایه‌گذار واگذار شود و از طرفی پرداخت بدهی بیمه تامین اجتماعی، تعهد به بازنشستگان و بیکاران محقق شود که تمام تلاش ما نیز برای احیای کارخانه و این صنعت با همین منطق مد نظر است.
پیرموذن افزود: جلوگیری از استهلاک دستگاه‌ها و overhaul کردن طبق قانون بر عهده هیئت حمایت از صنایع نیست و عملا از وظایف قانونی خارج است در حالی که برای ارتقای وضعیت موجود نیازمند این مهم هستیم.
وی ضمن تقدیر و تشکر ویژه از مدیران اجرایی کارخانجات نیز گفت: اقدامات انجام یافته و نشاندن لبخند رضایت بر لبان کارگران موضوعی است که نباید مورد بی‌توجهی واقع شود و باید در این زمینه با همراهی مدیران بتوانیم از بروز مشکلات و مسائل جلوگیری به عمل آوریم.
گفتنی است؛ علی‌حسن رعیتی‌فرد معاون روابط کار وزارت کار با هیئت همراه جهت بازدید از کارخانجات سبلان پارچه اردبیل در محل کارخانجات حضور یافتند.